Hvordan virker en Quooker?

Vi tænker tit på Quookeren som en lille, magisk hjælper i hverdagen, og vores kunder giver os ofte ret. Alligevel er det ikke magi, men ingeniør- og designkunst, som gør Quookeren til et enestående produkt. Det moderne sortiment er et resultatet af over 40 års erfaring og videreudvikling af den første Quooker-prototype fra 70’erne, men det bærende princip i en Quooker har altid og vil altid være det samme – nemlig exceptionel kvalitet, sikkerhed og design.

Men hvad er det egentlig, der gør Quooker så unik? Vi tager et kig på teknologien bag den kogende vandhane.

En Quooker består overordnet af to elementer – en hane, hvor det kogende vand løber ud, og en beholder, hvor vandet opvarmes og opbevares. Beholderen placeres i skabet under køkkenvasken og monteres til Quooker-hanen. Beholderen tilsluttes koldtvandsledningen, og vandet opvarmes derefter elektronisk med minimalt energispild. Dette er det bærende princip i alle Quookere, men der er dog forskel på, hvordan de forskellige typer af beholdere virker.


Læs også: Dyr i forbrug? Så meget koster det at have en Quooker 

Sådan virker en Quooker: PRO3- og PRO7-beholdere
Fælles for alle Quooker-beholdere er deres unikke isoleringsevne. Dette skyldes den revolutionerende vakuumisolering, der ved at kombinere et kraftigt vakuum med et varmeskjold gør Quookere særdeles energieffektive og økonomiske.

PRO3-VAQ og PRO7-VAQ er de mest “almindelige” beholdere, som langt de fleste danske husstande bruger. De fungerer på følgende måde:

1. Koldt vand løber ind i beholderen.

 

  1. Vandet opvarmes til 110°C under tryk. Det bliver renset, når det løber igennem det unikke aktive kulfilter, HiTAC-filteret. Den høje temperatur sikrer, at vandet steriliseres. Beholderen er 100% sikker og bliver ikke varm udenpå. Da den er under tryk, betyder det, at selv vand, der har stået stille i beholderen i en måned, stadigvæk er friskt.

 

  1. Vandet falder til 100°C, når det løber ud af hanen, og det begynder at koge. Det blandes samtidig med luft, så strålen med det kogende vand ikke er massiv. Det er en ekstra sikkerhedsforanstaltning, som gør, at du ikke skolder dig, hvis du kommer til at føre hånden ind under hanen.

  2. Vandet har netop kogt. Når vandet kommer i kontakt med for eksempel te eller kaffe, har det en optimal temperatur på 93°C. Hvis alt vandet i tanken bruges på én gang (dvs. at du bruger mere end 3 liter), tager det ca. 10 minutter at varme det nye vand i beholderen op igen. Det er derfor kun sjældent, at man når at bruge alt det kogende vand, før der igen er nyt kogende vand i beholderen.

 




Sådan virker en Quooker: COMBI-beholdere
Quooker COMBI- og COMBI+-beholderne er en kogende vandhane og varmtvandsbeholder i én. Beholderne leverer altså ikke bare kogende vand, men også varmt brugsvand (50-65°C) ved hjælp af det kolde vand fra dit almindelige blandingsbatteri. Det gør COMBI ved at blande kogende vand med koldt vand, og da Quooker opvarmer det varme vand lige under køkkenvasken, vil du ikke skulle vente på, at vandet i hanen bliver varmt. Det vil altid være varmt med det samme. På den måde vil du spare tusindvis af liter vand hvert år, fordi du ikke længere behøver at lade vandet løbe, før det bliver varmt. COMBI-beholderen er ideel til sommerhuse, pop-up-madbutikker eller andre køkkenmiljøer, hvor du umiddelbart kun har tilsluttet koldt vand.

 

COMBI+-beholderen kan bedst beskrives som en slags booster til din eksisterende varmtvandsbeholder, som gør, at du aldrig mere skal vente på varmt vand fra hanen, og du vil derfor spare mange tusind liter vand om året. COMBI+ adskiller sig fra COMBI ved også at være tilsluttet det varme vand fra din varmtvandsbeholder, og den giver dig – modsat den almindelige COMBI-beholder – ubegrænset varmt vand på et splitsekund.

 

Læs mere om forskellen mellem COMBI og COMBI+

COMBI-beholderne virker på følgende måde:

 

  1. De første to trin er de samme som PRO-beholderne.
  2. Ved åbning af den varme hane på blandingsbatteriet blandes det 110°C varme vand med det kolde vand i en blandeventil til en regulerbar temperatur på mellem 50°C og 65°C. På den måde opnås den ønskede temperatur omgående uden spild af vand.
  3. Efterhånden som det varme vand kommer frem til blandeventilen fra den eksisterende vandforsyning, bliver der blandet mindre og mindre kogende vand i.
  4. Så snart det varme vand er kommet helt frem til blandeventilen og har nået den ønskede temperatur, tilføjes ikke mere kogende vand, og du tapper nu kun fra den eksisterende varmtvandsforsyning.
  5. Efter dette bruges Quookeren igen kun til kogende vand. Blandeventilen til Quooker COMBI og COMBI+ er udstyret med en trykfølsom sikkerhedsfunktion, hvilket sikrer, at der aldrig kan komme kogende vand ud af det almindelige blandingsbatteri.

QUOOKER SUPPORT

RING TIL OS På
70 25 20 40
ÅBNINGSTIDER

Åbningstider Service
Telefon & Drive in shop:
Man-tors: 8.15 - 16.00
Fredag: 10.00 – 15.00

Åbningstider adminstration
Man-tors: 9.00- 16.00 
Fredag: 10.00-15.00

Åbningstider ifm. julen 2018
Service kan kontaktes telefonisk i hverdagene mellem jul og nytår (27.+28. december).

Administrationen har lukket for telefonisk henvendelse mellem jul og nytår (fra 22. december til og med 1. januar).

OBS: Fredag den 14. december 2018 lukker både service og administration kl. 12.30.