Her er de største fordele ved en Quooker

Når det kommer til kogende vandhaner, får du ikke noget bedre end en Quooker. Vi har specialiseret os i kogende vandhaner, siden vores grundlægger og opfinderen af den kogende vandhane Henri Peteri skabte den første prototype – og dermed den første Quooker – for næsten 50 år siden. Men udviklingen har ikke stået stille siden da. Vi har været i værkstedet, hvor vi har udviklet, testet og finjusteret vores produkter dag efter dag – og vi har ikke planer om at stoppe foreløbigt.

Den konstante udvikling og nytænkning har gjort Quooker til et enestående produkt, hvis fordele strækker sig ud over den åbenlyse, nemlig kogende vand i hanen døgnet rundt. Vi ser nærmere på, hvad de største fordele er ved en moderne Quooker anno 2018.

Fordel #1: Du sparer tid med en Quooker

Den første fordel på vores liste siger næsten sig selv. Når du har en Quooker, skal du ikke vente flere minutter, før du har kogende vand – det er altid lige ved hånden. Og det kan du også udnytte til at klare hverdagens opgaver i køkkenet i et snuptag.

»Typisk desinficerer de fleste ikke et spækbræt, efter de for eksempel har skåret rå kylling. Det kan man gøre med en Quooker, fordi det er så nemt. Det samme gælder, når man skal rense fedtede pander og ovnfaste fade, der typisk tager lang tid at rengøre uden kogende vand – med en Quooker tager det et øjeblik. Mange småbørnsfamilier køber også en Quooker, fordi de ved, at de skal desinficere sutteflasker og andre ting, og så er det meget nemmere og hurtigere at bruge en Quooker,« lyder det fra Brian G. Christensen, After Sales Manager hos Quooker. 

Fordel #2: Quooker er vandbesparende

Du kender det sikkert selv – det med at du skal lade vandet løbe, før det bliver varmt – og mange af os har efterhånden vænnet os til den kedelige kendsgerning.

Når du har en Quooker, er det beholderen, som afgør, hvor vandbesparende din Quooker er. I alle tilfælde vil du undgå at spilde vand med en Quooker, da du kun bruger det kogende vand, du har behov for. De mest vandbesparende beholdere er COMBI eller COMBI+, der foruden kogende vand også fungerer som lokale varmtvandsbeholdere, der giver dig adgang til varmt vand, uden at du skal lade vandet løbet inden. Det lader dig spare tusindvis af liter vand om året, afhængig af hvor langt din nuværende varmtvandsbeholder står fra din hane.

»Ingen andre producenter end Quooker tilbyder de samme fordele, som man kan få med en COMBI- eller COMBI+-beholder. Med beholderne kan du få både varmt og kogende vand i hanen – også selvom du ellers kun har tilsluttet koldt vand i køkkenet. Det er ideelt til for eksempel et udendørskøkken eller for pop-up-madbutikker, hvor der ikke er varmt vand i forvejen,« fortæller Brian G. Christensen. 

Fordel #3: Quooker er mere sikker end en elkedel
Man skal naturligvis altid være påpasselig, når man håndterer kogende vand. Men med det sagt, så er Quooker-hanen faktisk langt mere sikker end en elkedel, som de fleste af os betjener uden at ryste på hænderne.

»Sammenligner man med traditionelle måder at koge vand på, så er Quooker et mere sikkert alternativ. Elkedlen kan risikere at vælte, og det samme er tilfældet med en gryde. Det kan i værste fald betyde, at man får det kogende vand ned over sig selv. Du kan ikke vælte en Quooker, og der kommer ikke kogende vand ud af hanen, med mindre du aktivt betjener den,« fortæller Brian G. Christensen.
Alle Quookere er børnesikret, så der er ingen risiko for, at børn ved et uheld kommer til at tænde for den kogende vandhane. Perlatoren, altså hanetuden, har også en unik funktion, og det er med til at øge sikkerhedsniveauet yderligere.

»Perlatoren blander luft med det kogende vand, så det ikke er en massiv vandstråle, som kommer ud af hanen. Man kan dermed føre hånden under hanen uden at skolde sig. Det er også derfor, at Quookeren har den specielle lyd, som den har. Førte man hånden ind under strålen på andre kogende vandhaner, hvis vand ikke er blandet med luft, ville man få en slem forbrænding,« forklarer Brian G. Christensen.

 

Læs også: Sikkerhed i Quooker: Er det farligt med kogende vand i hanen?

 

Fordel #4: Unik teknologi gør Quooker energibesparende
Vandet i en Quooker-beholder er typisk 110-120 grader varmt. Det er nærliggende at tro, at det vil kræve store mængder energi at holde vandet kogende døgnet rundt, men det er ikke tilfældet med en Quooker-beholder – takket være den patenterede vakuumisolering af beholderen. Det minimale varmetab betyder, at en Quooker har et standbyforbrug på cirka 55 øre om dagen, og det gør den til markedets mest energieffektive kogende vandhane.
»Energitabet i en Quooker er ekstremt lille på grund af vakuumisoleringen. Kunne man forstørre teknologien op og bruge den i almindelige varmtvandsbeholdere, kunne man gøre en stor forskel for miljøet, men det kan man desværre ikke umiddelbart,« forklarer Brian G. Christensen. 
Quooker COMBI og COMBI+ er de mest energivenlige beholdere, og de bruger hele 50 procent mindre energi i standby end en normal varmtvandsbeholder.

Læs også: Den ultimative guide til dit Quooker-valg

 

Fordel #5: Gennemtestet kvalitetsprodukt
Quooker drives i dag af sønnerne til opfinderen af den kogende vandhane, Henri Peteri. Den originale kogende vandhane og de moderne Quookere er et resultat af 40 års udvikling og finjustering. Det er din garanti for, at du køber en kogende vandhane med det absolut højeste kvalitetsstempel på markedet.

»Alle Quookere er produceret i Holland med strenge europæiske krav. Der ligger over 40 års erfaring i produktet, og det er blevet gennemtestet gang på gang. Dette, og de meget passionerede ejere, udgør tilsammen kvaliteten,« siger Brian G. Christensen.

QUOOKER SUPPORT

RING TIL OS På
70 25 20 40
ÅBNINGSTIDER

Åbningstider Service
Telefon & Drive in shop:
Man-tors: 8.15 - 16.00
Fredag: 10.00 – 15.00

Åbningstider adminstration
Man-tors: 9.00- 16.00 
Fredag: 10.00-15.00